Fantek Finley bo doma za Božič po terapiji z matičnimi celicami

Sedel letni fantek Finley iz Birminghama, Velika Britanija ima redko avtoimuno bolezen imenovano hemofagocitna limfohistiocitoza (HLH). Potem ko so po čudežu našli ustreznega darovalca matičnih celic iz drugega konca sveta, Brazilije, je novembra prestal življenjsko pomembno presaditev matičnih celic in zdaj dobro okreva.

HLH je redka in potencialno smrtna bolezen, ki vpliva na bolnikov odziv imunskega sistema. Pogosto se pojavlja v ranem otroštvu in povzroča vrsto simptomov, vključno z vročino, vnetjem in poškodbami jeter, vranice in možganov. Finleyjevi simptomi so se začeli leta 2016, ko je imel komaj štiri leta.

“Finley se je pritoževal nad glavoboli, kar je pri štiriletnemu otroku čudno, … Rekli so, da so njegove slike [njegovih možganov] tako slabe, da so mislili, da bo pristal v komi.”

Jo Hill, Finleyeva mamica

Družina Finley se je junija 2019 prvič zaprosila za darovalca matičnih celic, čeprav so bile njegove možnosti, da bi našli ujemanje, majhne. V Veliki Britaniji je le 2% prebivalstva v javnem registru matičnih celic. Vendar so našli primernega darovalca, 43-letnega moškega v Braziliji in presaditev matičnih celic je bila opravljena zelo uspešno.

Jo je spregovorila o neverjetnem okrevanju njenega sina po presaditvi:

“Hvala nikoli ne bo dovolj za to, kar je ta čudovit človek storil za Fina. Največja zahvala bo namenjena njemu in vsem, ki so se javili za darovanje. “

Od presaditve Finley okreva v izolacijski sobi v otroški bolnišnici v Birminghamu, da bi zaščitil svoj imunski sistem, ki je v procesu okrevanja. Medtem ko zdravniki priporočajo, da ostanejo v izolaciji tri mesece, bo Finley na božični dan lahko z družino odšel »za nekaj ur«.

Reference:

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7805747/Boy-7-life-saving-stem-cell-transplant-responded-amazingly-well.html

Porta tellus aliquam ligula sollicitudin

Tincidunt habitant egestas erat lectus congue nisl dapibus nostra bibendum. In est in vitae dictumst varius lorem congue rutrum eget primis augue. At orci cubilia duis orci consequat libero malesuada mi. Porta facilisis dui, justo laoreet penatibus. Eros penatibus justo, tempor ligula vestibulum vestibulum lacus mauris himenaeos quisque proin.

Tincidunt wisi euismod iaculis nunc vita

Habitasse justo, sed justo. Senectus morbi, fermentum magna id tortor. Lacinia sociis morbi erat ultricies dictumst condimentum dictum nascetur? Vitae litora erat penatibus nam lorem. Euismod tempus, mollis leo tempus? Semper est cursus viverra senectus lectus feugiat id! Odio porta nibh dictumst nulla taciti lacus nam est praesent.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite