Zakaj izbrati nas

S ponosom lahko povemo, da je Future Health Biobank uradno banka z največ akreditacijami na svetu. Pred kratkim smo namreč prejeli prestižno AABB akreditacijo. S tem smo prekosili vse ostale biobanke in postali najbolj kvalitetna banka na trgu. Smo najbolj akreditirana banka z matičnimi celicami na svetu.

Kaj je ob tem povedal naš direktor Roger Dainty:
”Vsi pri Future Health Biobank smo presrečni ob prejeti akreditaciji. Naše glavno vodilo je vedno bilo ponuditi našim strankam predvsem najbolj kakovostne storitve. Danes lahko s ponosom povem, da smo naredili še en korak dalje v naših prizadevanjih po kvaliteti in odličnosti v naši industriji. Da nam je bila priznana kakovost s strani tako pomembnih organov in vladnih agencij, je ultimativen kompliment.”

Smo najbolj akreditirana banka matičnih celic na svetu

Vaš vzorec sprostimo in odpošljemo kamorkoli po svetu, ko ga potrebujete za zdravljenje

Sprostili smo vzorce za zdravljenje v ZDA, Evropi in Srednjem Vzodu

Kako izbrati banko matičnih celic

Shranjevanje matičnih celic vašega otroka je ena najboljših odločitev, ki jih lahko sprejmete kot starš. Te celice nudijo dragocen vir varovanja zdravja tekom celega življenja. Potreben je le majhen vzorec in prava banka matičnih celic za vašo družino.

Razumljivo, izbira ugledne, zanesljive in varne banke matičnih celic se lahko zdi izziv. Zato staršem zagotavljamo informacije in vire, ki jih potrebujejo na enem mestu. Tako vam omogočimo lažjo izbiro, ki bo prava za vašo družino.

Parent’s Guide to Cord Blood Foundation je definirala 7 ključnih stvari, ki jih morate preveriti pri izbiri banke matičnih celic. Spodaj navajamo pregled ter kako se Future Health pozicionira glede na ključne točke za zanesljivo in kvalitetno banko.

Izkušnje so dober pokazatelj usposobljenosti v kateri koli banki matičnih celic in mi imamo veliko izkušenj. Smo najbolj izkušena banka krvi s popkovnično krvjo v Veliki Britaniji, ki je v 17-letni zgodovini izdala 118 vzorcev za zdravljenje.

Od začetka imamo v zasebni lastni naš laboratorij v Veliki Britaniji ter dva skladišča – v Veliki Britaniji in Švici.

Te zmogljivosti nam omogočajo, da ostajamo na čelu tehnologije matičnih celic. Upoštevamo industrijsko odobren postopek redukcije volumna za vse vzorce, s čimer zagotavljamo varnost in izkoristek celic do 99% pred zamrzovanjem.

Trenutno hranimo več kot 190.000 vzorcev matičnih celic za več kot 75.000 družin – več kot vse druge banke popkovnične krvi v Veliki Britaniji skupaj. Vsi naši vzorci so shranjeni v naših namenskih skladiščih.

Urejeno imamo od zavarovalnih polic do nadzora na kraju samem, lahko ste brez dvoma, da je vaš vzorec popolnoma varen.

Naša skladišča spremljamo 24/7 v realnem času s pomočjo našega sistema za spremljanje temperature, ki ga podpira ekipa dežurnih znanstvenikov.

Vaš vzorec je odvzet v set za odvzem, ki je registriran medicinski pripomoček in zagotavlja najvarnejši način transporta vzorca. Imamo različne sete glede na letni čas, ki omogočajo ohranjanje vzorca na optimalni temperaturi ne glede na zunanje vremenske pogoje.

Če boste kdaj potrebovali svoj vzorec za zdravljenje, je prevoz in pošiljanje popolnoma brezplačno kamorkoli na svetu.

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki ga je treba upoštevati, je, ali je vaša izbrana banka matičnih celic v celoti licencirana in pooblaščena s strani ustreznih regulativnih organov.

Smo ena najbolj akreditiranih bank na svetu, ki ima akreditacije MHRA in AABB, GMP potrdila in licence Swissmedic, HTA, OFSP, iSO-9001 in FCA ter JAZMP (Slovenija).

Da bi zagotovili nenehno doseganje standardov, izvajamo svoje lastne notranje nadzore zraven rednih nadzorov inšpekcij in akreditatorjev.

Ponujamo različne pakete shranjevanja, ki omogočajo hrambo za različno obdobje. Poleg tega ponujamo različne možnosti obročnega odplačevanja in financiranja, ki omogočijo dostopnost storitve.

Naše prednosti

Zaupa nam več kot 100.000 družin

Shranili smo preko 200.000 vzorcev

2 lastna laboratorija

Prvi izvidi v 3-5 dneh

 • NAJVEČJA GLOBALNA PRISOTNOST
  Prisotni smo v več kot 75 državah po svetu.
 • DVA POLNO AKREDITIRANA LABORATORIJA
  Smo edino podjetje za shranjevanje matičnih celic, ki poseduje dva polno akreditirana laboratorija v Veliki Britaniji in Švici. Odločitev, kje želite shraniti vzorec, je vaša!
 • MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE
  Finančni plan prilagodimo vam, z možnostjo plačila na obroke do 84 mesecev.
 • PLAČILO ŠELE PO USPEŠNO SHRANJENEM VZORCU
  Končni račun za storitev vam izdamo šele, ko je vaš vzorec uspešno shranjen. V primeru neustreznega vzorca vam ne zaračunamo stroškov obdelave in shranjevanja.
 • 24 URNA DOSEGLJIVOST
  Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v tednu – za vsa vaša vprašanja, odvzeme v zadnjem momentu in pomoč. Pokličite nas na 051 77 11 77.
 • FINANČNA POMOČ V VIŠINI 20.000 €
  V primeru uporabe vzorca vam ponujamo do 20.000€ finančne pomoči, ki jo lahko koristite za primere zdravljenja v drugi državi (pot, bivanje…) ali za pridobitev dodatnega zdravniškega mnenja.
 • NAJBOLJŠA TEHNOLOGIJA Z 99% IZKORISTKOM IZOLACIJE CELIC
  Z našo tehnologijo obdelave vzorca se ohrani v vzorcu največji procent celic za zdravljenje (najmanjše izgube celic tekom procesiranja).
 • ZAGOTOVILO V PRIMERU INSOLVENTNOSTI
  Za varnost vašega vzorca smo poskrbeli z zavarovanjem v primeru insolventnosti. Vaš vzorec je 100% varen in zavarovan.
 • NAŠE DODATNE STORITVE
  Ponujamo tudi diagnostične storitve za testiranje pred in po rojstvu.
  PRENATALNI TEST: NIPT testiranje (VISION) – najnovejša metoda odkrivanja plodov z Downovim sindromom in z nekaterimi drugimi pogostejšimi kromosomskimi napakami.
  TEST ZA NOVOROJENČKE IN OTROKE: PREHRANSKI PREGLED – enostaven in cenovno dostopen način za vpogled v nagnjeja vašega otroka za razvoj določenih stanj: laktozna intoleranca, celiakija in občutljivost na grenak okus.

Naše akreditacije

Bili smo prva zasebna družinska krvna biobanka v Veliki Britaniji, specializirana za procesiranje in shranjevanje popkovnične krvi in popkovničnega tkiva.

Smo imetniki dovoljenj za opravljanje dejavnosti preskrbe s tkivi in celicami.
Dovoljenje JAZMP Slovenija, 2015

V letu 2004 je podjetje Future Health kot prva banka matičnih celic prejela akreditacijo s strani MHRA in postala Banka za shranjevanje človeška tkiva.

MHRA – Medicines and Healthcare product Regulatory Agency - avtorizacija 2004

Leta 2006 je bila Future Health prva zasebna banka z matičnimi celicami, ki je pridobila polno licenco HTA (Human Tissue Authority), z referenčno številko 11058. Licenca je bila obnovljena leta 2008 (št.22503) in še enkrat leta 2011 (št.22503). HTA je pristojni organ v Veliki Britaniji, ki je v skladu z Evropskim zakonom za kakovost in varnost človeških tkiv in celic. Kdorkoli, ki se ukvarja s shranjevanjem človeškega tkiva in celic v terapevtske namene, mora imeti licenco HTA.

HTA – Human Tissue Authority - licenca 2006

Leta 2010 je podjetje Future Health pridobilo akreditacijo ISO001:2008 za kvalitetno upravljanje procesov in uporabljenih sistemov, zato je staršem zagotovljeno, da naše usluge in prostori dosegajo najvišje standarde.ISO001:2008 – International Standards Institute - certifikacija 2010

Najvišja nagrada za podjetja v Veliki Britaniji, ki jo je Future Health prejelo leta 2010 za odličnost poslovanja podjetja, svoje inovacije in trajnostni razvoj.

Prestižna nagrada kraljice za podjetja 2010

Leta 2011 je podjetje Future Health prejelo licenco kot Ustanova za kri (dovoljenje številka BEA21314) s strani MHRA. S tem je postalo prvo podjetje za shranjevanje popkovnične krvi in tkiva, ki je prejelo licenco za zbiranje in testiranje krvi in krvnih komponent ter njihovo distribucijo za transfuzijo.

Licenca za ustanovo za kri – Blood Establishment Authorisation 2011

Laboratorij v Švici je bil odprt leta 2013. Sestrski laboratorij zagotavlja dodaten laboratorij za proseciranje in shranjevanje vzorcev skladno z visokimi standardi Future Health. Švicarski laboratorij je prva privatna banka, ki je pridobila licenco s strani Swissmedic in OFSP za avtologno in alogensko uporabo vzorcev. Švicarska licenca je skladna z švicarsko zakonodajo in FACT/Netcord vodili.


OFSP – Swiss Federal Office of Public Health- in SWISSMEDIC dovoljenja (za laboratorij v Švici, 2013)

Future Health je prejel certifikat o GMP skladnosti za izdelavo izdelkov za zdravljenje z celicami za avtologno in alogensko uporabo, številka certifikata 500026.
GMP – Good Manufacturing Practice – certifikacija 2013

Leta 2016 smo pridobili prestižno akreditacijo AABB, ki nas je postavila v sam vrh kakovosti, saj smo postali najbolj akreditirana banka z matičnimi celicami na svetu.
AABB – American Association of Blood Bank - certifikacija 2016