
Vsak starš želi zdravo prihodnost za svojega otroka in da otroku lahko omogočijo najboljši začetek življenja.
Prehranski pregled je učinkovit, neinvaziven način, da odkrijete, ali je vaš dojenček ali otrok izpostavljen povečanemu genetskemu tveganju za razvoj laktozne intolerance, celiakije in/ali občutljivosti na grenak okus. Na voljo kot komplet za bris ali dodatek vaši storitvi za shranjevanje popkovnične krvi.
Diagnostični test za novorojenčke in otroke
Verjame se, da je občutljivost na hrano grenkega okusa evolucijski razvoj, ki je nastal z naravno selekcijo, da bi nam preprečili uživanje strupenih rastlin. Vendar pa lahko povzroči negativno reakcijo na običajna živila, kot so kalčki, zelje, brokoli in druga zelenjava iz družine križnic, ki vsebujejo spojine grenkega okusa, imenovane glukozinolati.
Celiakija je razširjeno avtoimunsko stanje, ki ga povzročajo preobčutljive reakcije na prehranski gluten. Gluten je beljakovina, ki jo najdemo v zrnju pšenice, ječmena, rži in pire, zato jo najdemo v nekaterih najpogostejših živilih po vsem svetu. Pri bolnikih s celiakijo gluten povzroči nenormalno reakcijo imunskega sistema proti tankemu črevesu, delu prebavnega sistema, ki absorbira hranila iz hrane. Ta reakcija povzroči drisko, otekanje trebuha, krče, slabost in v nekaterih primerih lahko povzroči zastoj v rasti.
Večina novorojenčkov ima visoke koncentracije laktaze, encima, ki prebavi laktozo. Vendar pa mnogi otroci kmalu po odstavitvi začnejo izgubljati sposobnost prebave laktoze, saj genetski sprožilci povzročijo, da se njihova proizvodnja laktaze upočasni. Ker je sposobnost proizvodnje laktaze zmanjšana, je laktoza v črevesju podvržena bakterijski fermentaciji, kar vodi do kopičenja plinov. To običajno povzroči simptome, kot so vetrovi, napenjanje, želodec, krči in driska.
Pregled je na voljo v dveh oblikah – kot del vašega paketa shranjevanja popkovnične krvi ali kot samostojen test.