Vzorci sproščeni v Future Health Group

V naši preko 20 letni zgodovini smo sprostili 122 vzorcev naših strank za različne klinične aplikacije.

Kako se izdan vzorec uporabi za zdravljenje?

Matične celice so v ospredju regenerativne medicine.

HSC, ki jih najdemo v popkovnični krvi, se uporabljajo kot del standardnega bolnišničnega zdravljenja pri več kot 85 boleznih in stanjih.

MSC, ki jih najdemo v popkovničnem tkivu in zobeh, na splošno veljajo za pomemben del napredka v zdravstvu. So tema več kot 50.000 znanstvenih publikacij in so prisotne v več kot 1000 kliničnih študijah.

Ko so matične celice presajene v bolnika, se matične celice spremenijo v krvne, mišične in živčne celic, odvisno od tega kaj je potrebno za regeneracijo tkiva ali pomoč pri zdravljenju.

Za uspešno presaditev in zdravljenje teh bolezni mora sproščeni vzorec izpolnjevati točno določena stroga merila, ki so jih določili regulativni organi.

Kaj pomeni, da je vzorec viabilen?

Sposobnost preživetja vzorca v končni fazi presaditve je odvisna od ene od najzgodnejših faz shranjevanja: obdelavo vzorca, preden je bil zamrznjen.

Presaditev je zadnja faza shranjenega vzorca matičnih celic. Toda ali je sposoben preživeti ali ne, je odvisno od najzgodnejših faz. Preden vzorec zamrznemo, ga je treba obdelati in potrditi, da je sposoben preživetja.

Vsaka biobanka ima na voljo izbiro metode obdelave in v zadnjih 20 letih smo svoj čas in vire usmerili v izpopolnitev edinstvene metode obdelave popkovnične krvi, ki zagotavlja do 99-odstotno stopnjo obnovitve celic pred zamrznitvijo.

 

Večje kot je število matičnih celic, boljša je kakovost vzorca, saj je to tisto, kar določa sposobnost preživetja v času presaditve.

Naša v industriji odobrena metoda obdelave vključuje redukcijo velikosti vzorca in je metoda, ki jo uporabljajo najbolj priznane biobanke. Čeprav lahko zahteva čas in denar, ta metoda zagotavlja, da vsak vzorec doseže največje možno število celic in da je mogoče obdelati celo majhno količino krvi.

Ponosni smo, da je ta metoda obdelave zlati standard v industriji in smo izdali več vzorcev kot katera koli druga banka v Združenem kraljestvu. To ne dokazuje le sposobnosti preživetja in učinkovitosti naših shranjenih vzorcev, ampak vemo, kaj pomeni sproščeni vzorec za vsako družino, ki je morala zahtevati vzorec.

Študija primera

Eden naših zadnjih izdanih vzorcev je bil za zdravljenje 3-letne deklice za cerebralno paralizo z uporabo matičnih celic popkovnične krvi njenega bratca. Potem ko je družina izvedela za pionirsko klinično študijo cerebralne paralize na Univerzi Duke v ZDA, se je odločila, da bo uporabila vzorec popkovnične krvi za zdravljenje. Trajalo je manj kot en teden, da je bil njen vzorec izdan in sprejet v Univerzitetni bolnišnici Duke, kjer so matične celice uspešno presadili. Dekličina mati je povedala, da je kljub obsežnim raziskavam možnega zdravljenja ta infuzija matičnih celic edina izvedljiva možnost za družino.

Za Future Health je spregovorila o svojih izkušnjah s shranjevanjem pri nas: »Za Future Health smo slišali na internetu po številnih spletnih raziskavah. Vse ponujene storitve so bile odlična izkušnja. Strokovno osebje, zelo dosegljivo, hitri odgovori po e-pošti in telefonu, zelo prijetno, učinkovito, bili so zelo pozorni na naše potrebe.«