Tkivo popkovine – najbogatejši vir matičnih celic?

Nedavno objavljen članek v medicinski reviji Stem Cell Research & Therapy kaže, da lahko tkivo popkovine zagotavlja velike količine matičnih celic na dolgi rok.

Teoretično to pomeni, da bi lahko imeli ljudje s shranjenim popkovničnim tkivom na voljo več matičnih celic za več zdravljenj. Med analizo so raziskovalci gojili vrsto matičnih celic, ki jih najdemo v tkivu popkovine, mezenhimske stromalne celice oz. mezenhimske matične celice (MSC) – med tem postopkom so odkrili, da ima MSC sposobnost kloniranja sebe v nekaj mesecih. To pomeni, da bi se lahko terapevtsko dostopni MSC v vzorcu tkiva popkovnice v laboratoriju dramatično namnožili, kar bi povečalo možnost uspeha pri zdravljenju.

MSC so obravnavani v več kot 800 kliničnih testih za 300 bolezni in stanj, zaradi sposobnosti popravljanja in regeneracije poškodovanega tkiva po celem telesu. Lahko regenerirajo celice v kosteh, hrustancu, mišicah, živcih in še več, raziskujejo pa jih za zdravljenje cerebralne paralize, artritisa in sladkorne bolezni tipa 1.

Tkivo popkovine je zaželen vir MSC v nasprotju s kostnim mozgom, saj je neinvazivno in etično nesporno za zbiranje ter ima še vedno isti terapevtski potencial. Vzorec popkovničnega tkiva je mogoče profesionalno odvzeti na katerem koli mestu z postopkom zakasnjenega rezanja popkovine, po rojstvu vašega otroka. DNK matičnih celic se 100 % ujema z vašim dojenčkom in ponuja 25 % ujemanje sorojencem.

Future Health Biobank je v ospredju raziskav, obdelave, shranjevanja popkovničnega tkiva. Kot del našega paketa shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi zagotavljamo specializirano shranjevanje matičnih celic iz tkiva popkovnice.

Porta tellus aliquam ligula sollicitudin

Tincidunt habitant egestas erat lectus congue nisl dapibus nostra bibendum. In est in vitae dictumst varius lorem congue rutrum eget primis augue. At orci cubilia duis orci consequat libero malesuada mi. Porta facilisis dui, justo laoreet penatibus. Eros penatibus justo, tempor ligula vestibulum vestibulum lacus mauris himenaeos quisque proin.

Tincidunt wisi euismod iaculis nunc vita

Habitasse justo, sed justo. Senectus morbi, fermentum magna id tortor. Lacinia sociis morbi erat ultricies dictumst condimentum dictum nascetur? Vitae litora erat penatibus nam lorem. Euismod tempus, mollis leo tempus? Semper est cursus viverra senectus lectus feugiat id! Odio porta nibh dictumst nulla taciti lacus nam est praesent.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite