Prehranski test za novorojenčke in otroke – Future Health Laboratories

Future Health kot ena največjih neodvisnih bank matičnih celic v Evropi z veseljem oznanja uvedbo nove blagovne znamke, ki podpira zavezo podjetja, da ljudem omogoči neodvisnost in sprejemanje informiranih odločitev, ko gre za njihovo zdravje.

Blagovna znamka z imenom »Future Health Laboratories« zagotavlja dopolnilne storitve za posameznike, ki želijo pridobiti boljše razumevanje lastnega zdravja in zdravja svoje družine.

»Kot del naše zaveze, da družinam zagotovimo vpogled v njihovo zdravje in dobro počutje, smo veliko vložili v naše znanstvene zmogljivosti in infrastrukturo,« pravi Leon Staff, direktor prodaje pri Future Health.

Blagovna znamka Future Health Laboratories bo v prihodnjih mesecih odprla namenski laboratorij na mestu Future Health Biobank v Združenem kraljestvu in je že uvedla svojo prvo personalizirano medicinsko storitev, »Dietary Screening – Prehranski pregled«.

Kaj je prehranski pregled?

Prehranski pregled je hiter, neinvaziven in omogoča staršem, da dobijo vpogled v genetsko nagnjenost svojega otroka k razvoju določenih stanj, povezanih s hrano, vključno z intoleranco za laktozo, celiakijo in občutljivostjo na grenak okus.

“Uvedba Future Health Laboratories in naše interne storitve genetskega presejanja, prehranskega pregleda, je šele začetek nabora storitev pod blagovno znamko,” pravi g. Staff.

Prehranski pregled se lahko izvede pred odstavitvijo ali pozneje, če ima dojenček ali otrok težave z določeno hrano. To lahko naredite iz popkovnične krvi dojenčka (če se odločite za shranjevanje popkovnične krvi), da dobite vpogled od rojstva, ali pa test lahko izvedete s kompletom za odvzem brisov ličnic za dojenčke in majhne otroke.

Tehnika uporablja genetsko presejanje, znano tudi kot genetsko testiranje, za analizo DNK osebe in prepoznavanje morebitnih variacij ali mutacij, ki bi lahko povečale tveganje za razvoj določenih zdravstvenih stanj ali lastnosti.

Prehranski pregled se osredotoča na intoleranco za laktozo, celiakijo in občutljivost na grenak okus ter identificira specifične genetske različice, povezane s temi stanji.

Na primer, genetsko presejanje laktozne intolerance išče variacije v genu LCT, ki kodira encim, ki razgrajuje laktozo v telesu. Pri ljudeh z določenimi različicami tega gena obstaja večja verjetnost, da bodo razvili intoleranco na laktozo, stanje, pri katerem imajo težave s prebavo laktoze, sladkorja, ki ga najdemo v mleku in mlečnih izdelkih.

Podobno pri celiakiji genetsko presejanje išče variacije v genih HLA-DQ, ki sodelujejo pri odzivu imunskega sistema na gluten. Pri ljudeh z določenimi različicami teh genov obstaja večja verjetnost, da bodo zboleli za celiakijo, avtoimuno boleznijo, ki ob zaužitju glutena poškoduje tanko črevo.

Nazadnje, genetsko presejanje občutljivosti na grenak okus išče variacije v genu TAS2R38, ki kodira receptor, ki zaznava grenke spojine. Ljudje z določenimi različicami tega gena so lahko bolj občutljivi na grenke okuse, kar lahko vpliva na njihove prehrambene preference in prehranske izbire.

Prednosti Future Health Laboratories

Future Health Laboratories ponuja prehranske preglede v številnih državah zahvaljujoč robustnemu logističnemu omrežju, ki omogoča enostavno pošiljanje in obdelavo vzorcev. To je ista mreža, ki je Future Health Biobank omogočila, da postane ena največjih in najbolj izkušenih bank matičnih celic na svetu, ki je v svoji biobanki v dveh desetletjih obdela in shrani več kot 200.000 vzorcev matičnih celic.

Prehranski pregledi so le začetek širokega spektra genetskih storitev, ki jih bodo Future Health Laboratories zagotavljali v bližnji prihodnosti. Ker se Future Health Laboratories širi, lahko starši in družine pričakujejo bolj personalizirane medicinske storitve, ki jim pomagajo bolje skrbeti zase in za svoje ljubljene.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite