Kaj je biobančništvo matičnih celic – shranjevanje matičnih celice?

Biobančništvo matičnih celic je proces odvzema, obdelave in shranjevanja matičnih celic za bodočo uporabo za terapije in v regenerativni medicini.

Matične celice imajo sposobnost preoblikovanja v razne tipe krvnih in drugih celic in s tem imajo sposobnost regeneracije in zaščite telesa od znotraj. V primerih, ko bolezen prizadene celice in tkiva, lahko terapija z matičnimi celicami pomaga popraviti in pozdraviti poškodovano tkivo, popraviti organe in obenem odpraviti bolezen.

Popkovnična kri, tkivo popkovnice in zobna pulpa so bogati viri teh neverjetnih celic. Trenutno se matične celice iz popkovnične krvi uporabljajo za zdravljenje preko 85 bolezni, vključno z levkemijo, rakom kostnega mozga, limfomi in anemije. Dodatno poteka preko 5000 kliničnih raziskav, ki uporabljajo matične celice za razne terapije. Seznam si lahko ogledate TUKAJ.

Shranjevanje matičnih celic vam ponuja možnost, da imate svoje dragocene celice zamrznjene za obdobje preko 25 let in na voljo za uporabo v prihodnosti, v kolikor bi jih potrebovali. Celoten postopek je varen, neboleč, neinvaziven in brez tveganja. Danes ocenjujemo, da bo vsak 3 človek imel korist od terapije z matičnimi celicami.

 

Kaj je shranjevanje popkovnične krvi?

Matične celice so gradniki življenja in popkovnična kri vašega otroka je bogat vir teh celic. Poleg sposobnosti da zaščitijo in obnavljajo telo od znotraj, se matične celice lahko spremenijo v razne druge tipe celic krvi in drugih tkiv.

Zdravniki, znanstveniki in strokovnjaki iz celega sveta verjamejo, da bodo matične celice igrale ključno vlogo v prihodnosti regenerativne medicine ter da bodo kmalu omogočile terapije za bolezni, ki so danes neozdravljive: Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, regeneracija celotnih organov.

Matične celice iz popkovnične krvi vašega otroka so edinstvene. So 100 % ustrezne za vašega otroka in ponujajo 25% možnost ujemanja s sorojenci. V primeru, da bi če bi kadarkoli potrebovali matične celice, na njih ni potrebno čakati ali upati na ustreznega darovalca. Prav tako ni nevarnosti, da telo zavrne vsajene celice.

Imate samo eno priložnost, da shranite otrokovo popkovnično kri: ob porodu.

 

VEČ O POPKOVNIČNI KRVI

ŽELIM SHRANITI MATIČNE CELICE

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite