Avtizem: Lastne matične celice fantka uporabljene za zdravljenje

Matične celice iz popkovnične krvi shranjene pri rojstvu so uporabili za zdravljenje avtizem pri fantku Maximu, rezultati so navdušujoči

Ko sta se Maxim in njegova sestra dvojčica rodila pred sedmimi leti v Ukrajini, se je njihova mama Olga že odločila, da bo shranila matične celice iz popkovnične krvi. Dvojčka sta se sprva zdela zdrava, le po nekaj mesecev pa je Maxim nehal normalno jesti in spati.

Pri treh letih so mu najprej postavili diagnozo laktozna intoleranca, nato pa so zdravniki malemu Maximu diagnosticirali še avtizem in druge okvare.

„Po vrsti pregledov so zdravniki postavili predhodno diagnozo: spekter avtističnih motenj. Kasneje so na seznam verjetnih bolezni dodali dizartrijo, alalijo, eholalijo in kognitivne okvare, z drugimi besedami, bolezni povezane z oslabljenimi višjimi mentalnimi funkcijami. Seveda je težko zdraviti otroka brez posebne diagnoze, vendar sem upošteval vsa navodila zdravnikov. “

Olga, Maximova mama

V upanju na izboljšanje stanja, se je Maxim podvrgel različnim zdravljenjem in terapijami z zdravili od katerih nobena ni bila učinkovita. Takrat so se Maximovi starši odločili, da bodo poskusili uporabiti matične celice iz popkovnične krvi, ki so bile shranjene zanj ob rojstvu.

Kmalu so Maxima premestili v bolnišnico v Ukrajini na zdravljenje z matičnimi celicami iz popkovnične krvi. Tokrat je bilo zdravljenje uspešno. Maxim je začel usmerjati pogled, poslušati govor drugih in poskušati govoriti. Začel je celo uživati ​​v barvanju in učenju abecede.

Po nedavnem drugem zdravljenju z matičnimi celicami iz popkovnične krvi njegove sestre se je Maximovo stanje še izboljšalo in zdaj gre v šolo.

“Strah me je bilo, da tako za vedno – biti mama in ne biti mama hkrati … In zdaj sem prepričana, da bomo sposobni premagati vse težave! In naša družina bo srečna! Če bi lahko, bi na ves glas kričala, da matične celice delajo čuda! “

Olga

Čeprav ocenjujejo, da je 1 od 100 ljudi v Veliki Britaniji na avtističnem spektru, je v Ukrajini le približno 4000 diagnoz. Upamo, da bi lahko medicinski napredek, kot je zdravljenje z matičnimi celicami, odprl možnost za več diagnoz in zdravljenja avtizma v Ukrajini in po vsem svetu.

 

Reference:

https://parentsguidecordblood.org/en/news/maksims-cord-blood-therapy-autism

 

Ne spreglejte tudi: Katere bolezni se danes zdravijo z matičnimi celicami >>>

Porta tellus aliquam ligula sollicitudin

Tincidunt habitant egestas erat lectus congue nisl dapibus nostra bibendum. In est in vitae dictumst varius lorem congue rutrum eget primis augue. At orci cubilia duis orci consequat libero malesuada mi. Porta facilisis dui, justo laoreet penatibus. Eros penatibus justo, tempor ligula vestibulum vestibulum lacus mauris himenaeos quisque proin.

Tincidunt wisi euismod iaculis nunc vita

Habitasse justo, sed justo. Senectus morbi, fermentum magna id tortor. Lacinia sociis morbi erat ultricies dictumst condimentum dictum nascetur? Vitae litora erat penatibus nam lorem. Euismod tempus, mollis leo tempus? Semper est cursus viverra senectus lectus feugiat id! Odio porta nibh dictumst nulla taciti lacus nam est praesent.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite