Future Health sprostil vzorec za zdravljenje otroka s cerebralno paralizo

Triletna deklica je prejela zdravljenje za cerebralno paralizo (CP) z uporabo matičnih celic popkovnične krvi svojega mlajšega bratca. Vzorec je bil odvzet iz popkovine njihove matere ob rojstvu in shranjen v Future Health Biobank, v našem švicarskem laboratoriju.

Potem ko so izvedeli za pionirsko klinično raziskavo o cerebralni paralizi na univerzi Duke, se je družina odločila, da bo sprostila shranjeni vzorec popkovnične krvi za zdravljenje. Trajalo je manj kot en teden, da je bil vzorec sproščen iz ustanove Future Health v Švici in sprejet v Univerzitetni bolnišnici Duke – kjer so matične celice uspešno uporabili.

Cilj infuzije matičnih celic iz popkovnične krvi za cerebralno paralizo je izboljšati motorično delovanje pri bolnikih z nadomeščanjem odmrlih celic. Za to deklico se upa, da bosta ona in njeni starši opazili te izboljšave v 3 – 6 mesecih. Številni bolniki s CP so že pokazali spodbudne rezultate po zdravljenju v Univerzitetni bolnišnici Duke.

Dekličina mati je dejala, da je bilo to zdravljenje z matičnimi celicami po številnih raziskavah edina izvedljiva možnost. Za Future Health je spregovorila o svojih izkušnjah s hrambo pri nas:

“O Future Health smo slišali po internetu, potem ko smo opravili nekaj raziskav na spletu. Vse opravljene storitve so bile odlična izkušnja. Strokovno osebje, vedno na voljo, hitri odgovori po e-pošti in telefonu, zelo prijetni, učinkoviti in pozorni na naše potrebe. “

Več o najnovejših napredkih terapije z matičnimi celicami v Univerzitetni bolnišnici Duke si lahko preberete tukaj.

Porta tellus aliquam ligula sollicitudin

Tincidunt habitant egestas erat lectus congue nisl dapibus nostra bibendum. In est in vitae dictumst varius lorem congue rutrum eget primis augue. At orci cubilia duis orci consequat libero malesuada mi. Porta facilisis dui, justo laoreet penatibus. Eros penatibus justo, tempor ligula vestibulum vestibulum lacus mauris himenaeos quisque proin.

Tincidunt wisi euismod iaculis nunc vita

Habitasse justo, sed justo. Senectus morbi, fermentum magna id tortor. Lacinia sociis morbi erat ultricies dictumst condimentum dictum nascetur? Vitae litora erat penatibus nam lorem. Euismod tempus, mollis leo tempus? Semper est cursus viverra senectus lectus feugiat id! Odio porta nibh dictumst nulla taciti lacus nam est praesent.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite