FUTURE HEALTH BIOBANK: ZAVEZANA K ZAGOTAVLJANJU SHRANJEVANJA MATIČNIH CELICE STARŠEM ZA PRIHODNJA DESETLETJA

26 April 2024

 

FUTURE HEALTH BIOBANK: ZAVEZANA K ZAGOTAVLJANJU SHRANJEVANJA MATIČNIH CELICE STARŠEM ZA PRIHODNJA DESETLETJA

Odločitev o shranjevanju matičnih celic vašega otroka je povezana z zaupanjem. Future Health Biobank, Slovenija (FHB), pojasnjuje, kako so starši, ki se odločijo za shranjevanje popkovnice svojega otroka, lahko prepričani, da bodo njihove matične celice obravnavane z največjo skrbnostjo za prihodnje generacije.

Z 22 letni zgodovini delovanja (v Sloveniji deluje od leta 2015) je FHB v zadnjih letih postala vodilna na slovenskem trg.  FHB se zavzema za to, da staršem ponudi neverjetno priložnost za shranjevanje otrokovih matičnih celic.

Od trenutka, ko se starši odločijo za shranjevanje matičnih celic svoje družine pri družbi FHB, postanejo del sheme za njihovo zaščito. Starši so lahko prepričani o skrbni  varnosti vzorca popkovnične krvi, tkiva ali zobne pulpe svojega otroka ves čas shranjevanja.

Družba FHB ceni pomen načrta za nepredvidljive razmere za vse vzorce, zato ima zaščitno shemo, ki zagotavlja dolgoročno shranjevanje vseh vzorcev, ki jih hrani.

Za dodatno varnost je FHB ustanovila podjetje Future Health Security Guarantee Ltd (FHSG) kot finančno neodvisen del organizacije, ki bo zaščitil vsak shranjeni vzorec.

Ko starši shranijo vzorec svojega otroka pri FHB, se del pristojbine za shranjevanje prenese na FHSG. S tem se ustvari varen sklad, ki se lahko po potrebi v prihodnosti uporabi za nadaljnje shranjevanje vzorcev v drugi kriogeni shrambi v Združenem kraljestvu ali Švici, s katero imajo sklenjeno pogodbo. Druga ustanova, ki ima popolno dovoljenje s strani Human Tissue Authority ali Swissmedic, prevzame vzorec in izpolni preostale pogodbene obveznosti v državi, kjer je vzorec že shranjen.

 

Zvone Stefanič, generalni direktor Future Health Biobanke Slovenije, pojasnjuje:

„Matične celice, ki jih najdemo v otrokovi popkovnični krvi, se trenutno uporabljajo pri več kot 80 standardnih terapijah, vključno z nekaterimi levkemijami, anemijami, dednimi motnjami in drugimi potencialno življenjsko nevarnimi boleznimi. Z naraščanjem znanja o matičnih celicah se je povečalo tudi povpraševanje po naših storitvah. Veseli nas, da ga lahko s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami izpolnimo.

„Ponosni smo, da smo pomagali tisočim slovenskim staršem uresničiti enkratno življenjsko priložnost, da shranijo matične celice svojega otroka, v prihodnjih letih pa bomo z veseljem pomagali še mnogim drugim.“

 

Kontaktirajte nas za več informacij:

051 77 11 77 (24/7)

slovenija@fhbb.com

www.futurehealthslovenija.si

FH-S d.o.o., Slamnikarska cesta 1 c, 1230 Domžale, Slovenija

 

Informacije

Future Health Biobank je del skupine podjetij Future Health. Specializirana je za shranjevanje matičnih celic iz popkovnice in zob.

Skupina upravlja tudi laboratorij za genomiko (Future Health Laboratories), storitev shranjevanja kriokonzervacije (BioDock) in prvo biobanko matičnih celic zob na svetu (BioEden).

Skupina je izdala več kot 300 vzorcev in pomagala več kot 100.000 družinam iz 94 držav pri shranjevanju matičnih celic.

NAŠI PAKETI SHRANJEVANJA

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite