5 pomembnih razlogov, zakaj shraniti popkovnično kri z metodo redukcije volumna

Od pričetka shranjevanja popkovnične krvi so znanstveniki razvili tehniko, kjer odstranijo plazmo in rdeče krvničke iz vzorca pred zamrzovanjem (kriozamrzovanjem). Ta proces imenujemo redukcija volumna popkovnične krvi.

Metoda redukcije volumna za shranjevanje se uporablja že mnogo let, še vedno pa so debate o njenem učinku. Nekatere banke popkovnične krvi oglašujejo shranjevanje ˝celotne krvi˝, ker se v takem vzorcu ohranijo vse matične celice iz vzorca popkovnične krvi in je tudi sam postopek cenejši.

Ampak ne pustite, da to zamaje vašo odločitev! Obstaja nekaj trdnih razlogov, zakaj se odločiti za shranjevanje vzorca popkovnične krvi z metodo redukcije volumna.

#1: Odstrani se nepotrebno

Plazma v popkovnični krvi ne vsebuje matičnih celic in tudi rdeče krvničke ne pomagajo tekom transplantacije. Zato je potrebno pri vzorcih, kjer je shranjena celotna popkovnična kri, izprati rdeče krvničke pred uporabo – in s tem pride do velike izgube ostalih matičnih celic. Metoda z redukcijo volumna odstrani nepotrebne dodatne celice že na začetku in vzorec je tudi lažje kriozamrzniti.

 

#2: Rdeče krvničke so lahko nevarne pri transplantaciji

Tudi če sta bolnik in donor popolnoma tkivno kompatibilna, imata lahko različno krvno skupino. Prisotnost rdečih krvničk v vzorcu lahko tako povzroči negativno reakcijo. Druga nevarnost je, da rdeče krvničke običajno razpadejo tekom procesa zamrzovanja in odmrzovanja vzorca in s tem se njihova vsebina razlije. Uporaba takih vzorcev za zdravljenje ima lahko resne posledice, ki so lahko celo življenjsko nevarne za bolnika. Izbira shranjevanja z metodo redukcije volumna to nevarnost popolnoma izključi.

 

#3: Izplen matičnih celic je visok

Večina avtomatiziranih sistemov za obdelavo popkovnične krvi ima odličen izplen matičnih celic. V Future Health Biobank naša vrhunska tehnologija omogoča do 90 % izplen in s tem ohrani v vašem vzorcu največje možno število matičnih celic. S tem ima vaš otrok najboljše možnosti uspešnega zdravljenja v prihodnosti.

 

#4: Enostavna identifikacija in ločevanje željenih matičnih celic

Ko se odmrzne vzorec shranjen z metodo redukcije volumna, lahko znanstveniki enostavno razlikujejo matične celice in s tem ohranijo v vzorcu samo tiste, ki jih potrebujejo. Brez celičnih ostankov, ki so posledica razpadlih rdečih krvničk, so tudi testiranja na odmrznjenem vzorcu lažja za interpretacijo.

 

#5: Metoda redukcije volumna popkovnične krvi za shranjevanje je postopek odobren s strani FDA

Tako za laboratorijsko uporabo kot zdravljenje bolnikov je industrijski standard za popkovnično kri, da se izvede redukcija volumna pred krioshranjevanjem. Večina bank popkovnične krvi, ki ima dovoljenje FDA, uporablja ta način za odstranjevanje rdečih krvničk in plazme.

 

Želite izvedeti več o shranjevanju matičnih celic iz popkovnične krvi? Obiščite našo stran s storitvami in ugotovite, kako lahko vključite odvzem in shranjevanje popkovnične krvi v vaš porodni načrt.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite