Kako izbrati banko matičnih celic

Na prvi pogled se zdi, da vse banke matičnih celic nudijo enake usluge in v večini primerov tudi enake cene. Za nepoznavalca je prepoznavanje razlik med konkurenti lahko zelo težko. Na tej strani vam bomo skušali odgovoriti na večino vprašanj in vam pomagali, da se boste lažje odločili za pravega varuha prihodnosti vaše družine.

 

1. Zgodovina in izkušnje

Dober znak, da bo krvna banka delovala tudi po preteku večletne pogodbe, ki jo boste podpisali, so njene izkušnje in njena zgodovina. Če v preteklosti banka ni imela težav, lahko zaupamo, da vodstvo ne bo sprejemalo tveganj, ki bi lahko ogrozila vaš vzorec. Večina bank z matičnimi celicami ima svojo zgodovino opisano na svoji spletni strani. Pomembno je, da izberete banko z večletnimi izkušnjami, dokazljivim znanstvenim ozadjem, ki ga potrjuje z znanstvenimi potrdili.

 

2. Finančna stabilnost

Seveda mora biti banka z matičnimi celicami profitna organizacija, ki bo delovala, v primeru, da bi potrebovali vaš shranjen vzorec. Zato morate biti prepričani, da pri izbiri banke za shranjevanje matičnih celic vašega otroka ni finančnega tveganja. Eden od skrbi vzbujajočih znakov je lahko dejstvo, da je bila banka večkrat prodana. Če lastniki niso verjeli v njeno stabilnost, zakaj bi vanjo verjeli vi?

 

3. Akreditacije

Ko ste prepričani, da je izbrana banka matičnih celic stabilna, je vaš naslednji korak pregled njenih akreditacij. Veliko bank skuša po bližnjici pridobiti čim več akreditacij pri zasebnih organizacijah, celo pri takih, ki v realnosti nimajo nič skupnega z zasebnimi postopki matičnih celic in njihovo hrambo. Prepričajte se, da je banka, ki ji zaupate, polno akreditirana v vseh državah, kjer deluje, še posebej v državah, kjer ima svoje laboratorije. Poslovalnice in sedeži se lahko selijo, če pa vam izbrana banka ne more pokazati uradne vladne akreditacije in dokazil države, v kateri ima svoj laboratorij in kjer bo shranjen vaš vzorec, je to za vas lahko slab znak. Nadalje morajo akreditacije zajemati hrambo in izdajo tako avtolognih (celice, ki ste jih darovali) in alogenskih (celice drugega darovalca) transplantacij.

 

4. Postopek in način shranjevanja

Prepričajte se, da vaša izbrana banka ni le prepričljiva od zunaj. Na žalost je veliko podjetij, ki jim težko rečemo prave banke matičnih celic, ki pridobijo stranke s prikazom visoke, drage tehnologije. Ko dobijo strankin vzorec pa njihova kvaliteta drastično upade. Obstajajo tudi posredniki, ki ne shranjujejo vzorcev, ampak so le posredniki med vami in drugo banko, ne da bi vi za to kadarkoli izvedeli.

 

5. Cena in dodana vrednost

Nekatere banke stranki zaračunajo celotno vsoto na dan uspešnega shranjevanja. Druge banke ponudijo letna plačila kot obvezni plačilni načrt. V vsakem primeru morate biti prepričani, da vaše plačilo pokrije celotno shranjevanje in da na koncu prvega leta ni dodatnih skritih stroškov. Cena ponudbe je dober pokazatelj ali je banka vredna zaupanja ali ne. Če vam ponudi znatno nižjo ceno kot konkurenčne banke, se je dobro zavedati, da so tudi njihovi stroški znatno nižji. To pa v večini primerov pomeni, da banka varčuje na vseh področjih, tudi na področju kvalitete, ali pa za namen zmanjšanja stroškov ne deluje po strokovnih merilih.

 

Prosimo, vzemite si čas in razmislite o teh petih opisanih dejstvih, saj je shranjevanje matičnih celic nekaj, s čimer ni dobro eksperimentirati.

Porta tellus aliquam ligula sollicitudin

Tincidunt habitant egestas erat lectus congue nisl dapibus nostra bibendum. In est in vitae dictumst varius lorem congue rutrum eget primis augue. At orci cubilia duis orci consequat libero malesuada mi. Porta facilisis dui, justo laoreet penatibus. Eros penatibus justo, tempor ligula vestibulum vestibulum lacus mauris himenaeos quisque proin.

Tincidunt wisi euismod iaculis nunc vita

Habitasse justo, sed justo. Senectus morbi, fermentum magna id tortor. Lacinia sociis morbi erat ultricies dictumst condimentum dictum nascetur? Vitae litora erat penatibus nam lorem. Euismod tempus, mollis leo tempus? Semper est cursus viverra senectus lectus feugiat id! Odio porta nibh dictumst nulla taciti lacus nam est praesent.

Delite

Iščite

Search

Future Health

na družabnih omrežjih

Spremljajte nas za sveže novice, navdihujoče vsebine in ekskluzivne ugodnosti!

Naše novičke

Delite